Maak zelf een gratis reis weblog! | inloggen
DanielleinCostaRica.reismee.nl

Semana Santa ontvlucht

Hola!

De straten vol met auto's, overal muziek, mensen, drank en eten, het is semana santa! Oftewel paasweek, en het is nogal een gekkenhuis in Puerto Viejo. Maar gelukkig is vandaag de laatste dag en wordt het hier weer zoals het was. Ik ben de drukte wel een paar dagen ontvlucht, met een groepje zijn de woensdagavond naar Gandoca gegaan, een heel klein plaatsje vlakbij de grens van Panama. De familie van Neftaly, een van de jongens die mee was woont daar, dus het was leuk dat we meteen het hele dorp kenden. Het was heerlijk, echt een paradijsje. Op de eerste dag zijn we naar Punta Mona gelopen, een strand waar een boerderij is waar een community van hippies woont, inclusief de hippies waar ik een paar weken geleden over schreef. Was leuk om te zien hoe ze daar wonen in niemandsland en leven van de natuur. 's Avonds zijn we het strand op gegaan om zeeschildpadden te zoeken. We hebben er twee gevonden die uit de zee waren gekomen om hun eieren in het zand te leggen. Het was geweldig! Bijna twee meter lang en een halve meter hoog, echt super om te zien. Er waren vrijwilligers die de eieren opvingen om ze vervolgens op een veilige plek weer te begraven, ze leggen in een kwartier wel honderd eieren. Vrijdag weer terug naar Puerto Viejo gegaan.

De laatste weken ga ik nogal een beetje teveel naar feestjes en vliegen de dagen voorbij. Het leven hier gaat z'n gangetje, alles is een beetje vanzelfsprekend geworden, er zijn niet zoveel nieuwe indrukken meer dus de tijd gaat supersnel. Ik ben een beetje aan het socializen met eventuele nieuwe informanten, maar van interviews is het de laatste tijd niet echt van gekomen. Maar het is ook wel goed om eerst een vertrouwen te scheppen voordat je allemaal interviewvragen op mensen afvuurt. Zo af en toe ga ik even kletsen met een mannetje die sieraden aan de kant van de weg verkoopt, of eet ik pizza met een oud mannetje die op zaterdagmiddag voor zijn huisje zit. Ik heb een vrouwtje die cabina's heeft een paar dagen geholpen met schilderen. Een rastaman die eten verkoopt aan het strand geholpen met visjes bakken. Meegeholpen met het organiseren van een kinderfeestje en laatst was ik uitgenodigd voor de verjaardag van de dochter van een vrouw die hier vlakbij woont. Gisteren ben ik maar weer een keer naar de kerk gegaan en werd ik uitgenodigd om na de dienst met wat mensen samen te lunchen. Soms lijkt het alsof ik niet zoveel aan m'n onderzoek doe, maar dit soort dingen zijn ook nuttig.

Broerlief komt trouwens langs! Afgelopen woensdag besloten, donderdag is hij hier al! Spannend, ben benieuwd hoe hij het hier vindt.

Veel liefs van Daan

5 reacties

Carolien schrijft:

Wauw daantje wat een verhaal weer, en wat leuk dat je broer langs komt:) lekker genieten.... blijf je volgen! Tot in mei:)

Freia schrijft:

Heej! Erg leuk om te lezen weer wat je daar allemaal mee maakt!! Dan is het hier toch wel erg saai ;-) Leuk dat je broer langs komt! Leuke dagen samen!

Anne-Lucia schrijft:

Ha Daan! Nou, het klinkt inderdaad wel heel relaxed allemaal, maar volgens mij doe je onbewust toch ook wel veel nuttige dingen voor je onderzoek hoor!! In ieder geval genoeg contacten met de locals, lees ik. Kan me voorstellen dat de tijd vliegt, ik zou er ook maar lekker van genieten want het is toch wel een unieke ervaring! En schrijven kan thuis altijd nog toch??
Veel plezier nog!

xx Anne-Lucia

PS. Hadik je nou eigenlijk al gemaild dat Joost en ik een appartement hebben??Midden in het centrum van Nijmegen, vlakbij Manon. Niet heel groot, maar wel met een flink balkon/terras erbij!

Anje schrijft:

Heej!

Volgens mij heb je het onwijs naar je zin daar! Que bien! Succes! x

Leonie schrijft:

Hey feestbeest!!!

Goed om weer te lezen dat het goed met je gaat. Het 'hanging around'en 'being there' gaat je zeer goed af he;) Wel saai hoor om weer terug in Utrecht te zijn zonder jou. Nou meis, heel veel suc6 en plezier daar.

Dikke kus
Leo

Vul onderstaande velden in om een reactie te plaatsen op dit reisverhaal.

naam *
bericht *
   Stuur mij een e-mail bij nieuwe reacties op dit verhaal.

Uitstapjes

Laatste reacties

Meer reacties

Blijf op de hoogte!

Laat je e-mail achter en ik stuur je een mailtje als ik een nieuw verhaal of nieuwe foto's op de site heb gezet.

E-mail adres:

Zoeken